1970.01.01
Csütörtök
Napkelte : 01:00 Napnyugta : 01:00
Hőm.: 0°C
Hőérzet: 13°

m/s
mm

Képajánló

Linkajánló


Reedsee, áfonyagyűjtő túra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Berkut   

 

Reedsee, áfonyagyűjtő túra

2013. 07. 7-8.


 

A vad hegyek, hatalmas erdőségek romantikája. Szűk kanyonok, a mélyükben rohanó víz, vízesések, szakadékok, barlangok, égig érő fenyvesek alatt a rejtélyes félhomály.

 

1

Bővebben...
 
III. Farmosi pákász bushcraft PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Berkut   

 

III. Farmosi pákász bushcraft

2011. 10. 28-30.

 

Október végét írjuk. Szép őszi napok, csípős reggelek. Lássuk, miből tudnánk most megélni a szikes pusztában a nádasban. A tavasszal gyűjtött növények közül mit tudunk fellelni, a jelenlegi állapotukban elfogyasztva mi lesz az eredmény. Tesztelni a korábban tartósított növényeket, halakat.

A különböző okok, a gyűjtögetés, a horgászat, a nagyobb terület bejárása miatt nem építünk tábort a pusztában. Az őrizetlenül hagyása nem lenne hasznos. A gátőrház most nem volt szabad, ezért a tanyám lesz a központ. Jövő tavasszal, a tanultakat összegezve ismét a csatorna partján táborozunk, egy alkalmas helyen, és már „élesben” éljük a nádi világ életét.

 

1

 

Bővebben...
 
Pákász bushcraft - Farmos, 2011. április 13-17. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Berkut   

 

Pákász bushcraft - Farmos 2011. április 13-17.

 

„A pákász szókincse elveszett örökre; életmódjának, fogásainak halavány képét csak az Ecsedi láp némely embere őrizte meg; de ez már nem a régi pákász, mert községhez tartozik, holott a régi, valódi pákász legfeljebb szított valamely községhez; egész életét, télen-nyáron a rétségben töltötte; sokról még az sem bizonyos, hogy keresztelték, éltepárjával megeskették, s harangszóval, papi áldással eltemették volna. Még az a két legfőbb életszükség: a dohány és a puskapor sem igen hozta lakott helyre; - "szerezte" a lápokon, mint ruházatát, kését, bográcsát, s szerszámjának kevés vasát - mindenét, még a "rozsdását", azt az egycsövű, megszögezett, megmadzagolt, s mégis biztos puskáját is.

Adót nem fizetett; neve nem volt beírva község, megye, uraság lajstromába; nem volt jobbágya senkinek; pap nem szedte tőle a párbért, szóval a rétség szabad embere - még a nemes embernél is szabadabb volt.”

/Herman Ottó/

 

Pákásztanya

 

Bővebben...
 
Farmosi bushcraft PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Berkut   

 

Farmosi bushcraft

2010.11. ...

 

A Víz

 

Eddigi életem során megfordultam sivatagokban, őserdőben, pusztán, vízparton, magashegyekben, tengerparton, stb. A tapasztalataim azt mondatják velem, hogy a legkönnyebben megélni a vizes biotópokban lehet. Vízi élővilág, nádas, gyékény, és a száraz terület élővilága nyújtja a legtöbb táplálékot. A Pákászok ott élték le egész életüket, önellátva. A következőkben azt írom le, miként próbáltunk ki barátaimmal egy hasonló életformát, a Farmos melletti nádasban.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 5 / 30