1970.01.01
Csütörtök
Napkelte : 01:00 Napnyugta : 01:00
Hőm.: 0°C
Hőérzet: 13°

m/s
mm

Képajánló

Linkajánló


Kuruc fokoskés készítése. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pityubá   

Kuruc fokoskés

  

Tomahawk és kés egyesítése. HAKET HAWK AND KNIFE EMERGENCY TOOL

 

Miért írok erről a tomahawk-kés öszvérről? Napokig motoszkált bennem a gondolat, mi ez, használható valamire? Nos, a töprengést tett követte. Elkészítettem fokos/kés többfunkciós eszközömet. Rendelkezésemre állt 4 mm vastag, 250 mm hosszú fémdaraboló tárcsafűrész szelet, ez behatárolta a maximális méreteket. Kis tervezgetés után készítettem el. Nem lágyítottam ki az anyagot, megmunkáláshoz 1 mm vastagságú flex vágókorongot, és vídiafúrót, él kialakításához gyémánt eszközöket használtam. Az anyag vékonysága miatt Skandináv él kiképzést alkalmaztam. Keménységét nem ismerem. (fémvágó tárcsa, gondoltam keménynek kell lennie)

 

1

Bővebben...
 
Zengő PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Switchblade   

 

Zengő

(Késbemutató)


1


Ezúttal egy újabb Angelero (Palcsesz Imre) által készített “szériakést” szeretnék bemutatni. Ez a Zengő névre hallgató modell nem új és természetesen tisztában vagyok vele, hogy sokan már ismerik és/vagy használják egy ideje. De ugyanakkor másoknak csak hallomásból ismerős, vagy akár teljesen ismeretlen. A modell többféle leélezéssel és variációban rendelhető. A pengék hőkezelését is Angelero végzi a műhelyében. Az itt bemutatásra kerülő saját példányom e kés egy konvex/szablya élezésű változata. 

Bővebben...
 
Hipertermia PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tuareg   

Hipertermia

 

Az erős napsütés, a forró nedves környezet nem csak az extrém sportolókra vagy szabadban kőkemény fizikai munkát végzőkre jelent veszélyt. Egy vasárnap koradélutáni séta, vagy tóparti strandolás simán kibillentheti szervezetünk hőháztartását. Kevesen gondolnák, pedig a meleget sokkal rosszabbul bírjuk, mint a hideget.

 

1

 

Bővebben...
 
"Hobó szamovár" készítése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vasbicikli   

 

"Hobó szamovár" készítése


1


A konzerves dobozból rögtönzött hobó tűzhelyet nem kell bemutatni senkinek, de most egy továbbfejlesztett változatról szeretnék írni. Első látásra talán öncélú játékszernek tűnik, de tüzelőben szegény vidéken, vagy/és mostoha időjárási körülmények között is jól használható, akár olyan helyen is, ahol egyébként nem célszerű nyílt tüzet rakni (pl. csónakban).

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 2 / 30